ნაწილი I. კლინიკური გასტროენტეროლოგიის საფუძვლები. საჭმლის მომნელებელი სისტემის ონტოგენეზი -- საჭმლის მომნელებელი სისტემის ტოპოგრაფიული ანატომია -- საჭმლის მომნელებელი სისტემის ორგანოების სისხლძარღვთა სისტემა და ლიმფის სადინარები -- საჭმლის მომნელებელი ტრაქტის ინერვაცია -- ყლაპვის ფიზიოლოგია -- კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის მოტორულ-ევაკუატორული აქტივობა -- საჭმლის მომნელებელი ტრაქტის ლორწოვანი გარსის მორფო-ფუნქციური სტრუქტურა -- ღვიძლის სტრუქტურა და ფუნქციონირება -- ნაღვლწარმოქმნა და მისი ბიოლოგიური არსი -- ბილირუბინის მეტაბოლიზმი -- ნაღვლის ბუშტის და სანაღვლე გზების სტრუქტურა და ფუნქციონირება -- კუჭუკანა ჯირკვლის სტრუქტურა და ფუნქციონირება -- სითხის ცირკულაცია კუჭ-ნაწლავის ტრაქტში - სითხისა და მინერალების სეკრეცია-აბსორბციის პროცესში -- საკვებში არსებული ნივთიერებების მონელება და შეწოვა -- შიმშილი, მაძღრობა, მადა და ცხიმოვანი ქსოვილი -- საჭმლის მომნელებელი ტრაქტის ეკოსისტემა -- საჭმლის მომნელებელი სისტემის იმუნური სტრუქტურა -- კუჭ-ნაწლავის APUD-ს სისტემა -- ნაწილი II. საჭმლის მომნელებელი სისტემის სნეულებათა პროპედევტიკა. გასტროენტეროლოგიური პაციენტი -- საჭმლის მომნელებელი სისტემის პათოლოგიის მართვის ალგორითმი -- გასტროენტეროლოგიური სიმპტომები -- მუცლის გასინჯვა -- კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის ენდოსკოპია -- სუნთქვითი ტესტები -- გასტროენტეროლოგიური სინდრომები -- ნაწილი III. კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის ფუნქციური დარღვევები. ნეიროგასტროენტეროლოგიის ფუნდამენტური საკითხები -- სტრესი და საჭმლის მომნელებელი სისტემის ფუნქციური დარღვევები -- კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის ფუნქციური დარღვევების კლინიკური ფორმები -- ტესტში გამოყენებული შემოკლებანი -- უცხოენოვანი სიტყვების განმარტებები -- დამხმარე ინფორმაცია. |